Gården

Blev i 1927 genopbygget efter at have været total nedbrændt – Opført 25m nord for den gamle placering. Gården må have lagt på et meget fugtig sted det var der hvor søen “Kryw-i-sø” 2000m2 blev gravet i år 2000.

Per Amby, købte gården i 1976 af Clement Enevoldsen, der er barnefødt på Krywilygård. Clement Enevoldsen havde drevet gården med høns, grise, køer, heste og hvad der ellers hørte til et rigtigt landsted (I gamle dage :=). Sidst havde familien Clement på 8, sammen med Vagn-tvillingerne Hans og Grete opført hønsefarm omkring 1960.

År 1976 påbegyndte Per opbygningen af “Krywily” og var endelig færdig med den store renovation af hovedbygningen 1980. I krisen 1981 (kartoffelkuren) blev der opført et stort 100m2 lejlighed (Rød), på 1 sal. Lejligheden blev udlejet som fast beboelse. I 1986 opførte han endnu en lejlighed på 45m2 på 1. sal (Gul), som han flyttede ind i. Hele 1 etage = stuehuset blev udlejet til andre.

År 1987 kom Hanne til Gården fik navngivet gården “Krywilygaard” Hanne besøgte Clement, for at finde ud af om gården havde et navn. Hun fik der at vide at gården var udstykket fra “Heebro Gård” og at den rigtige navn efter gamle traditioner skulle hedde “Lille Heebro”. Men Clement fortalte yderligere at hans far havde kaldt den “Kryw-i-ly-gård” fordi at det er et dejligt sted at være…

– At kravle i ly for dagligdagens problemer. Gården fik navnet hængt op af Hanne i 1990.

Efteråret og vinter 1992 kunne det ikke lade sig gøre at udleje “Rød” lejlighed ud til fast beboelse. Derfor valgte Hanne & Per, at forsøge med ferieudlejning af “Rød”. Det blev en kæmpe succes, og derefter gik det stærkt.

År 1994 opførte Hanne & Per 2 lejligheder “Grøn” og “Blå” begge 45m2. i resterne af det der var blevet brugt til opdræt af kyllinger. I 1994 blev der yderligere opført en 45m2. lejlighed “Regnbuen”.

– Per kendte en malermester, som han fik male-slatter af. Lejlighederne er blevet navngivet efter maleslatterne.

År 1995 blev der plantet en masse træer både som skov og læ, som sammen med “Krywi’sø”nu danne ramme om en dejlig natur omkring “Kry-i-ly-gård” som i dag er dejlig natur, stedet hvor du kan holde fri fra dagen stres og jag.

En dag kom der 4 personer som manglede et sted at bo. Men alt var optaget, fik de at vide. De fik øje på en gammel campingvogn som vi havde stående. Må vi ikke bare leje den, spurgte de så. Kort tid derefter købte vi yderligere 2 campingvogne som vi udlejede.

År 2000 blev der opført en maskinhal. Den er nu efterhånden blevet til alle tiders fest/legerum “Valhalla” med egen køkken, badeværelse, og en masse andre dejlige ting. Et sted hvor de som kommer, afholder deres “familie weekend”.

År 2004 bygger Per 2 hytterne “Rosa” og “Viol” på 25m2. Som samlesæt i Valhalla. De blev ved hjælp af feriegæster opført der hvor campingvognene stod.

År 2016 købte vi en gammel AC, og fik smag på at være nomader. Ud af det kom at vi i 2017 lavede en lille plads til Autocampere og faciliteter som de har brug for, pladsen er blevet tage meget godt imod

– Nu er vi Hanne & Per nået til 2020, hvor vi så småt tænker på at afhænde gården. Vi har på ingen måder travlt med at afhænde. Men kommer der et godt tilbud? Hvem ved hvad der kan ske?

Venlig Hilsen

Hanne & Per Amby